Szeged pedagógia

Pedagógia Intézetet

Katolikus Pedagógia Intézetet

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Pedagógia

Gelsey Vilmos Pedagógia Intézet

Gelsey Vilmos Pedagógia

„Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok!” (Jn 15,7)

„…aki megtartja tanításomat, az nem ízleli meg a halált örökre.” (Jn 8,51)

„…aki megtartja tanítását, abban az Isten szeretete valóban tökéletes.” (1Jn 2,5)

„Aki ugyanis szégyell engem és tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja…” (Lk 9,26)

„Ég és föld elmúlik, de az én igéim el nem múlnak.” (Mt 24,35)

„Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.” (Jn 15,20)

„Legyetek hálásak, Krisztus tanítása éljen bennetek elevenen, s teljes bölcsességgel tanítsátok és intsétek egymást. Az Istennek énekeljetek hálás szívvel zsoltárt, himnuszt és szent énekeket.” (Kol 3,16)

„Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.” (Lk 8,18)

„Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát.” (Lk 8,21)

"Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1 Jn 4,9)

„… s amit tőlem számos tanú jelenlétében hallottál, azt közöld megbízható emberekkel, akik alkalmasak rá, hogy másokat tanítsanak.” (2Tim 2,2)

„Aki szeret engem, az megtartja tanításomat…” (Jn 14,23)

„… mert úgy tanított, mint akinek hatalma van, s nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7,29)

„A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg!” (Jak 1,22)

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Mt 4,4)

Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez.” (Mt 22,16)

Betűméret:  A   A   A
Konferenciák

Együttműködési megállapodást írt alá a GFF, a SZEGEPI és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2016-06-08

Article main image

Együttműködési megállapodást írt alá a GFF, a SZEGEPI és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a június 1-jei szakmai nap keretében.

„Utak és lehetőségek - gyermekeink biztonsága érdekében” címmel június 1-jén 10 órától tartott szakmai napota Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete, valamint a Gál Ferenc Főiskola a Dóm téri Klebelsberg teremben. A 2015/16-os tanévet lezáró, nyári szünidőre felkészítő, sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a három intézmény képviselőiként Kiss-Rigó László megyéspüspök, Lukács János főkapitány és Kozma Gábor rektor, főigazgató együttműködési megállapodást írtak alá a partnerségben megvalósuló „Lépésről lépésre a biztonságért” komplex bűnmegelőzési program tapasztalatainak hasznosításáról, a pedagógusképzés és az Egyházmegye középiskoláiban megvalósuló rendészeti képzések módszertani fejlesztéséről. A rendezvényen megjelent Hatala József altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Tikász Sándor dandártábornok, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, valamint Szatmári Imre dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Marsi István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja, valamint több városi rendőrkapitányság és más rendvédelmi szervek vezetői. A pedagógus szakmát a házigazda Főiskola és az egyházmegyei Pedagógiai Intézet munkatársai mellett Hadházi Ilona, a Szegedi POK vezetője, PlesovszkinéÚjfaluczky Judit, a Szegedi KLIK igazgatója, továbbá a Csongrád megyében működő egyházi és állami iskolák vezetői, tanárai képviselték. A szakmai nap második részében vezető rendőrségi bűnmegelőzési szakértők tartottak előadásokat a pedagógusok részére.

 

(K. G.)

Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery
Article image gallery